Holika Holika Aloe 99 Soothing Gel- Gel Lidah Buaya Terbaik Untuk Wajah, Rambut dan Badan

8:32:00 PTG

Holika Holika Aloe 99 Soothing Gel, Gel Lidah Buaya Terbaik Untuk Wajah, Rambut dan Badan


Holika Holika Aloe 99 Soothing Gel- Gel Lidah Buaya Terbaik Untuk Wajah, Rambut dan Badan | Assalaamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh. Masa saya kecil lagi, mak saudara suka mengajak saya mengambil daun lidah buaya untuk diletakkan pada rambut dan muka. Katanya, ia baik untuk mencantikkan seluruh badan. Apabila sudah besar, fakta ini memang terbukti apabila banyak produk kesihatan menggunakan aloe vera sebagai bahan utama.

Holika Holika Aloe 99 Soothing Gel adalah sejenis produk dari Korea yang menggunakan lidak buaya sebagai bahan utama. Fungsi am adalah moisturizer wajah, badan dan rambut. Ia dibuat asli dari Aloe vera atau lidah buaya dalam sebuah kotak yang berisi sebanyak 300ml. Gel aloe vera ini juga membantu mengurangkan kerengsaan kulit dan kemerahan kulit sensitif pada wajah dan badan.


ALOE 99 SOOTHING GEL


Aloe 99 Soothing Gel adalah sejenis gel yang sangat menenangkan dan menyejukkan. Ia mengandungi 99% daun lidah buaya. Pengguna akan berasa segar dengan setiap kali penggunaan gel lidah buaya ini. Ia juga cepat diserap ke dalam kulit tanpa meninggalkan rasa melekit. Untuk lagi best, letakkan dalam peti sejuk sebelum guna. Segar sangat! :D


Holika Holika Aloe 99 Soothing Gel ini juga sesuai untuk semua jenis kulit. Jangan bimbang tentang status keselamatan produk ini kerana sudah disertifikasi oleh CCOF ( California Certified Organic Farmers).

KELEBIHAN HOLIKA HOLIKA ALOE 99 SOOTHING GEL

1. Membuatkan mata anda lebih tenang (relax)

Jika anda yang jenis tidur lambat, sukar tidur, produk ini terbaik untuk anda. Caranya, ambil cotton pad lalu letak dicotton pad dan diletak di mata. Hasilnya? kulit di sekitar mata jadi lembab dan lembut! Paling baik jika anda letakkn gel aloe vera di dalam peti sejuk terlebih dahulu.

2. Sebagai perawat rambut

Masalah rambut kusam, kasar, bercabang ataupun kering dapat dihilangkan dengan produk ini. Caranya, letak secukupnya di rambut kemudian usap cepat di rambut.

3. Kulit terbakar

Aplikasikan di tempat kulit terbakar, gel aloe vera ini juga boleh menghindarkan anda dari gigitan atau sengatan serangga. Dapat melegakan kulit sensitif dan sunburn.

4. Pelembap di seluruh tubuh badan

Sapukan gel aloe vera di bahagian tubuh/wajah yang kering secukupnya, gel aloe vera ini boleh tangani bahagian kulit anda yang kering. Sapu pada permukaan kulit yang kering sebagai pelembap.

5. Gunakan selepas mencukur jambang

Kulit pasti jadi sensitif apabila dicukur setiap hari, jika gel ini disapukan boleh mengembalikan kelembapan kulit dan mengurangi keradangan atau kemerahan, boleh digunakan untuk lelaki dan perempuan

6. Kuku

Jika kamu usap-usap di kuku dan kulit, gel aloe vera ini memberi kelembapan dan mengurangi kerapuhan kuku. Sangat berguna buat anda yang punya kuku tangan dan kaki yang rapuh dan tidak berkilat.

7. Berkesan untuk melembapkan kulit

Gel aloe vera dicampurkan dengan 1-2 titisan jojoba oil atau minyak argan yang fungsi sebagai untuk melembapkan kulit.

8. Mekap tahan lama

Mungkin anda tidak percaya, untuk mekap tahan lebih lama, sapu gel aloe vera pada wajah sebelum menggunakan foundation atau campurkan gel aloe vera bersama foundation untuk dijadikan makeup base.

9. Masker kulit

Sapukan gel yang sejuk di kulit pada kertas masker (masker cotton yang kering), letakkan di wajah selama 15 minit. Kulit anda lebih segar dan tenang selepas itu.

10. Parut

Sapu di bahagian yang terdapat parut atau stretchmarks, sapu 1-2 kali sehari dan rasailah perubahannya

CARA PENGGUNAAN HOLIKA HOLIKA ALOE 99 SOOTHING GEL

Picitkan Holika Holika Aloe 99 Soothing Gel pada telapak tangan. Gosokkan secara menyeluruh dan tepukkan untuk membantu penyerapan. Boleh juga digunakan pada rambut, muka dan badan.

HARGA HOLIKA HOLIKA ALOE 99 SOOTHING GEL

RM37SM / RM41SS (300ml)

Whatsapp/Wechat Muja di 01126947035 untuk menempah.
Terima kasih kerana sudi singgah ke Blogshop Suka Beli Sini. Wassalaam.

You Might Also Like

0 comments

Nurmujahidah

PENAFIAN

Segala maklumat yang disampaikan di blog ini adalah daripada pandangan peribadi penulis. Penulis tidak bertanggungjawab atas sebarang kesalahan oleh orang lain yang menggunakan maklumat daripada blog ini. Sekian.