CPG Makeup Base Buat Mekap Tahan Lebih Lama

9:53:00 PTG

CPG Makeup Base Buat Mekap Tahan Lebih Lama | Assalaamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh. Pernah tak korang cat rumah? Saya teringin nak cat rumah sendiri lepas berhenti menyewa nanti. Hehe. By the way, sebelum kita cat rumah dengan warna pink atau hijau atau apa sahaja warna, kita mesti alaskan dulu dengan cat warna putih. Betul tak? Kenapa? Sebab cat alas akan tutup dulu lubang, rekahan dan ketidaksempurnaan binaan rumah.

Bila mekap pun, macam itulah juga konsepnya. Sebelum letak foundation ke, bedak ke, kita kena alaskan dengan make up base dulu untuk menutup segala cela pada wajah seperti parut, bintik hitam dan jerawat. Barulah foundation dan bedak menjadi lebih rata. Mekap pun akan jadi lebih cantik tanpa cela. Barulah puas hati duduk depan cermin lama-lama. Barulah berbaloi.

tip mekap tahan lama, bedak alas terbaik, make up base terbaik, cpg cosmetics

Tip Untuk Mekap Tahan Lebih Lama


Mekap tahan lama adalah mekap yang tidak cair atau bercapuk walaupun selepas beberapa jam. Antara faktor penting yang menentukan ketahanan mekap adalah suhu dan kelembapan. Kita sendiri boleh tengok. Dalam bilik berpenghawa dingin, mekap tahan lebih lama. Macam mana pula dalam cuaca panas? Macam mana nak buat mekap tahan lama? Mestilah dengan memberikan kulit kita kadar kelembapan yang tinggi supaya suhu yang tinggi pun tidak menjejaskan hasil mekap.

Jom kita tengok macam mana nak berikan kelembapan tinggi pada kulit supaya mekap tahan lama.
cpg make up base, bedak alas cpg, tip mekap tahan lama
  • Menggunakan pelembap sebelum bermekap. Pelembap mana yang terbaik? Mestilah Golden Beauty Elixir daripada CPG Cosmetics.
  • Menggunakan alas mekap. Gunalah CPG Make Up Base. Mekap tahan dari pagi sampai petang.
  • Memilih barang-barang mekap dengan kelembapan yang tinggi. Semua produk daripada CPG Cosmetics memang melembapkan. Sebab tu semuanya membuatkan mekap tahan lama.
  • Akhiri mekap dengan loose powder. Walaupun CPG Compact Powder bukan loose powder, teksturnya yang sangat halus memberi kesan yang sama seolah-olah kita guna bedak tabur.
  • Apabila berpeluh, tekankan tisu atau span bedak pada kawasan yang berpeluh tanpa mengosok pada muka supaya peluh hilang tetapi bedak tetap kekal pada wajah.

Suhu yang tinggi akan mengeringkan kulit wajah dan mekap. Ini yang buat mekap cair walaupun sedikit. Tapi, kesan selepas ia cair sangat berbeza antara mekap berkualiti dengan mekap yang tak berkualiti. Produk yang berkualiti akan bertahan walaupun kita berpeluh. Malah, ada produk yang menjadi lebih cantik apabila kita berpeluh. Produk macam inilah yang kita nak.

CPG Make Up Base, Bedak Alas Terbaik


Make up base apa yang terbaik untuk mekap yang tahan lebih lama? Mestilah CPG Make Up Base. Ramai dah peminat mekap yang berpuas hati dengan make up base daripada CPG Cosmetics ni. Sukalah dorang sebab mekap memang jadi lagi flawless dan tahan lama. Sesuai sangat digunakan untuk mekap model semasa outdoor photoshoot yang biasanya dalam cuaca panas dan kering.

cpg cosmetics, cpg make up base, alas bedak cpg, tip mekap tahan lama

Ciri-ciri Terbaik Pada CPG Make Up Base


Sebenarnya, apabila sudah gunakan make up base ini, kita tidak perlu menggunakan foundation dah kalau kita nak solekan yang lebih ringkas. Lainlah kalau mekap pengantin atau model. Mesti kita nak efek yang lebih wow kan?

  • Teksturnya sangat lembut dan tidak berminyak.
  • Sangat senang diratakan dan menyerap ke dalam kulit dengan cepat.
  • Hadir dengan satu warna yang sesuai untuk semua tona kulit.
  • Sangat high coverage memberikan kesan mekap yang flawless.
  • Mempunyai SPF35 untuk melindungi kulit wajah daripada sinar UV.

Kelebihan Menggunakan CPG Make Up Base Sebelum Foundation dan Bedak


  • Menutup lubang pori dan cela seperti jerawat dan parut pada wajah.
  • Melembutkan dan menyegarkan kulit sehingga terasa seperti baru lepas cuci muka.
  • Mekap menjadi lebih rata dan bebas cela. 
  • Memudahkan pemakaian foundation atau eye liner kerana ia lebih senang untuk diratakan.
  • Membantu mekap tahan lebih lama dengan menyerap peluh dan minyak pada wajah.
  • Membantu merawat wajah jika dipakai secara berterusan dalam jangka masa panjang.

Dapatkan CPG Make Up Base Hari Ini Juga



Harga CPG Make Up Base 

  • RM59.90
  • Pos RM8 SM /  RM11 SS

Set Kombo CPG Cosmetics

  • 2 produk CPG berbeza- RM100 dengan penghantaran PERCUMA!

Whatsapp/Wechat Muja di 01126947035 untuk menempah.

Terima kasih kerana sudi singgah ke Blogshop Suka Beli Sini. Wassalaam.

You Might Also Like

0 comments

Google+ Followers

Nurmujahidah

PENAFIAN

Segala maklumat yang disampaikan di blog ini adalah daripada pandangan peribadi penulis. Penulis tidak bertanggungjawab atas sebarang kesalahan oleh orang lain yang menggunakan maklumat daripada blog ini. Sekian.