Golden Beauty Elixir by CPG Cosmetics-Gabungan 6 Minyak Terbaik di Dunia

1:46:00 PG

Golden Beauty Elixir by CPG Cosmetics- Gabungan 6 Minyak Terbaik di Dunia | Assalaamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh. Penggunaan minyak merupakan amalan tradisi di setiap pelusuk dunia dalam mendapatkan kelembapan semulajadi kulit. Kajian menunjukkan penggunaan minyak sebagai pelembab adalah 80% lebih mujarab berbanding losen atau krim. Namun, pemilihan minyak yang bagus dan betul-betul sesuai dengan kulit perlu dilakukan secara berhati-hati sebab minyak yang tidak berkualiti berisiko menjadi kulit lebih berminyak. 


Jangan tak tahu, selain berfungsi sebagai pelembap, penggunaan minyak yang betul boleh membantu kita menyelesaikan pelbagai masalah yang biasa dihadapi semasa memakai mekap.

Masalah Yang Selalu Dihadapi Dengan Mekap


Saya sangat suka mekap. Sebagai seorang cikgu, saya berusaha untuk menjaga penampilan supaya tampil lebih sesuai di hadapan dengan murid. Bila cikgu nampak cantik, mereka akan lebih berminat untuk belajar. Biasanya, saya akan guna foundation dengan bedak padat. 

Masalah yang biasa saya hadapi apabila mengenakan mekap pada wajah adalah:
  • mekap susah nak rata pada kulit wajah.
  • mekap senang bercapuk walaupun baru sekejap pakai bedak.
  • mekap jadi merekah menampakkan garis-garis halus pada wajah
  • wajah nampak lebih tua lepas mekap.
Sebenarnya, masalah mekap sebegini boleh diselesaikan kalau kulit wajah dan produk yang kita gunakan mengandungi kadar kelembapan yang tinggi. Macam mana nak dapatkan kelembapan yang tinggi tanpa menyebabkan masalah kulit berminyak pula? Mestilah dengan menggunakan Golden Beauty Elixir daripada CPG Cosmetics! 

Golden Beauty Elixir Melembapkan Kulit Wajah Ke Tahap Maksimum


Dengan adanya Golden Beauty Elixir atau lebih dikenali dengan nama GBE yang sangat hebat ini, anda bolehlah melupakan krim atau losen pelembap harian anda. Tambah sahaja satu atau dua titik GBE pada foundation anda, insya Allah, mekap kekal mantap seharian! 


6 Manfaat Besar Dalam Sebotol Golden Beauty Elixir (GBE)


Mesti ramai yang tertanya-tanya tentang kehebatan Golden Beauty Elixir sampaikan ramai sangat yang tergila-gilakan produk daripada CPG Cosmetics ini termasuklah make up artist terkenal di Malaysia. Jom kita tengok apa kelebihan GBE ni.


  • Menggabungkan 6 Minyak Terbaik di Dunia

    • Golden Beauty Elixir adalah satu-satunya produk yang menggabungkan pelbagai jenis minyak di dalam satu botol. Hanya bahan terbaik digunakan untuk menghasilkan kelembapan yang tinggi dalam formulanya. Setiap jenis minyak mempunyai kelebihan tersendiri. Malah minyak yang digunakan juga ada tertulis di dalam AL-Quran akan kebaikannya. Contohnya, minyak zaitun.

  • Ditambah Dengan Kepingan Emas 24K Asli

    • Kepingan emas 24K asli kelas pertama dimasukkan dalam formula Golden Beauty Elixir. Khasiat Emas telah lama digunakan semenjak zaman Cleopatra lagi. Dengan menggunakan GBE, kepingan emas akan meresap masuk terus ke dalam kulit untuk memberikan kesan glowing serta merta serta merawat kedutan wajah secara efektif. Zaman kan dah moden. Tak perlu lagi pakai susuk emas. Pakai GBE sahaja. 

  • Menggabungkan Kaedah Moden dan Tradisional

    • Golden Beauty Elixir diformulasikan 100% bahan semulajadi digunakan tanpa sebarang bahan kimia berbahaya. Formulasinya menggunakan gabungan teknologi moden iaitu teknik Cold Press dalam mendapatkan minyak. Setiap minyak yang melalui kaedah cold press mampu mengekalkan khasiat di dalam minyak 100%. Kuntuman bunga ros pula mempunyai kelebihan secara tradisional dan ayurvedik yang mampu menaikkan aura dan seri pemakai. 

  • Tidak Berminyak dan Tidak Melekit

    • Walaupun Golden Beauty Elixir merupakan gabungan minyak, ia tidak akan menyebabkan kulit menjadi lebih berminyak dan tidak meninggalkan kesan melekit. Ia berfungsi untuk melembabkan kulit. Apabila kulit mendapat kelembapan mencukupi, kulit akan dapat mengawal pengeluaran minyak pada wajah dengan lebih baik.

  • Menjadikan Mekap Lebih Tahan Lama dan Flawless

    • Semua peminat mekap wajib mempunyai Golden Beauty Elixir untuk hasil mekap terbaik. Setitis sahaja mampu membantu meratakan foundation ke seluruh wajah. Jadi, foundation boleh dijimatkan dan mekap pun akan menjadi lebih ringan dan tampak lebih semulajadi. Bukan di kulit sahaja! Titiskan di bibir untuk melembutkan bibir dan memudahkan aplikasi lipstik terutama jenis matte. Kelembapannya berkekalan dan lipstik akan tahan lebih lama. Warna lipstik juga akan lebih cantik dan menonjol.

  • Penggunaan Yang Tahan Lama

    • Sebotol Golden Beauty Elixir boleh digunakan selama 1-2 bulan. Memang tahan lama sangat sebab kita hanya memerlukan setitis sahaja untuk memberikan kelembapan maksimum pada kulit. Jangan lupa. GBE juga boleh digunakan pada seluruh badan. Satu keluarga pun boleh guna.

Kelebihan Lain Golden Beauty Elixir  (GBE)


Setiap minyak di dalam Golden Beauty Elixir mempunyai kelebihan masing-masing. Sebab itulah, GBE bukan sahaja boleh dipakai untuk menyempurnakan hasil mekap muka, ia juga boleh dipakai di seluruh anggota badan termasuklah pada rambut dan kuku. 


Tak perlu dah beli losen dan pelembap berasingan untuk tangan atau kaki atau rambut. Guna GBE sahaja kat semua bahagian badan.


Tumit merekah? Gosokkan dengan GBE. 
Rambut kering? Lumurkan GBE. 
Bibir kering, sapukan GBE. 

Memang sangat multi-functional GBE yang satu ini.

Kelulusan Keselamatan Golden Beauty Elixir (GBE)


Golden Beauty Elixir bukan sebuah produk yang dibuat secara semberono. GBE telah melalui pelbagai peringkat tapisan sehingga mendapat kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM).


Bukan senang sesebuah produk nak mendapat kelulusan tau. Bila dah dapat, kita boleh yakin dengan keselamatan dan kualiti produk

Kelebihan Golden Beauty Elixir Berbanding Minyak Lain di Pasaran


Golden Beauty Elixir sangat berbeza dengan minyak atau serum lain di pasaran. Sebelum cuba, jangan sesekali menyamakan GBE dengan minyak lain sebab GBE ini sangat multifunctional. Bukan semata-mata untuk menghasilkan mekap yang flawless dan tahan lama sahaja. Jom kita tengok kelebihan istimewa GBE berbanding produk lain di pasaran.

  • Memberikan kelembapan serta merta dan membuatkan kulit anda glowing mowing 
  • Tidak meninggalkan kesan berminyak atau melekit selepas dipakai. 
  • Menaikkan aura seri dan mencerahkan kulit pengguna.
  • Merawat jerawat dan memudarkan parut jerawat.
  • Mengurangkan garisan halus dan kedutan di wajah.
  • Bauan bunga mawar yang memberikan ketenangan dan kesan aromaterapi.
  • Boleh digunakan untuk menggantikan pelembab wajah dan lotion badan.
  • Boleh digunakan untuk merawat bibir kering dan menonjolkan warna lipstick.
  • Boleh digunakan ke seluruh anggota badan yang kering seperti siku, lutut, tumit dan jari.
  • Boleh mencantikkan kuku.
  • Membuatkan tidur menjadi lebih nyenyak jika dipakai sebelum tidur.
  • Boleh menjadi agen detoks wajah yang mampu merawat masalah kulit seperti eczema, pori tersumbat, parut hitam, eyebag, dan stretch mark.
"Seronoknya bila suami puji muka makin glowing dan berseri-seri sebab pakai minyak ajaib ni." Mestilah seronok sebab suami puji apabila dia suka hati. Suami suka hati sebab wajah isteri berseri-seri. 

Cara Menggunakan Golden Beauty Elixir Untuk Mekap Yang Cantik


GBE boleh digunakan dengan 3 cara untuk mekap yang lebih cantik dan glowing. Mana-mana cara pun boleh digunakan mengikut keselesaan masing-masing. Yang penting, kesannya tetap sama; dengan satu atau dua titis GBE, mekap makin cantik dan tahan lama.
  1. Dicampur ke dalam foundation supaya lebih senang untuk diratakan pada kulit wajah.
  2. Titiskan pada kulit wajah dan ratakan dengan tangan sebelum menggunakan foundation.
  3. Titiskan pada beauty blender atau foundation brush sebelum meratakan foundation pada wajah.
Apa-apa cara sekalipun GBE digunakan, ia akan terus meresap dengan cepat ke dalam kulit tanpa kesan melekit dan berminyak. Yang penting, minyak ajaib ini tidak menggelapkan kulit tau. Kulit makin cantik gebu lagi ada. Jangan guna banyak sangat sebab foundation akan menjadi cair. Susah nak ratakan pula.


Nak kesan paling cantik? Mestilah dengan menggunakan rangkaian kosmetik daripada CPG Cosmetics. Lepas guna GBE, ratakan CPG MakeUp base dan diikuti dengan CPG Compact Powder. Lagi meletup mekap uols!

Testimoni Pengguna Golden Beauty Elixir


Bila kita cakap Golden Beauty Elixir ini bagus, kita bukan main cakap sahaja tahu. Ramai yang sudah berpuas hati. Jom tengok pula pendapat mereka ni.



Dapatkan Golden Beauty Elixir (GBE) Hari Ini Juga


Golden Beauty Elixir sekarang memang tengah laku keras. Lagi-lagi sekarang sebab promo set kombo sedang berjalan.


Harga Golden Beauty Elixir- RM59.90
Penghantaran- RM8

Harga set kombo- Make up base + Foundation +  Compact Powder +  GBE= RM200.
Penghantaran- PERCUMA!

Bestkan? Memang melampau punya jimat kalau ambil set kombo CPG Cosmetics ini. Jangan tunggu lagi. Whatsapp/Wechat Muja di 01126947035 untuk menempah. Anda tak akan kecewa. Insya Allah.

Terima kasih kerana sudi singgah ke Blogshop Suka Beli Sini. Wassalaam.

You Might Also Like

0 comments

Google+ Followers

Nurmujahidah

PENAFIAN

Segala maklumat yang disampaikan di blog ini adalah daripada pandangan peribadi penulis. Penulis tidak bertanggungjawab atas sebarang kesalahan oleh orang lain yang menggunakan maklumat daripada blog ini. Sekian.